آیا می‌شود هم پزشک بود و هم متخصص طب سنتی؟

ساخت وبلاگ

ادعا می‌شود که گروه‌های طب سنتی دانشجویان دکتری تخصصی خود را از میان پزشکان عمومی برمی‌گیرند، در نتیجه دانش‌آموختگان این گروه‌ها پزشک نیز هستند و دانش پزشکی ایشان باعث می‌شود که روش‌ها و رویکردهای درمانی‌شان علمی باشد و از خرافات دوری کنند.

این ادعا وقتی محک تجربه می‌خورد، سخت نادرست از آب درمی‌آید.

این هم یکی نمونه از هزاران:

در کتاب «مروری بر کلیات طب سنتی ایران» نوشته گروهی از استادان برجسته طب سنتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که پزشک هم هستند (توجه کنید که در این‌جا با طب سنتی شیادانه امثال روازاده طرف نیستیم، با طب سنتی دانشگاهی طرفیم) چنین آمده است:

«ارواح، جمع روح است و منظور از آن جسم لطیفی است که از بخارهای اخلاط بوجود می‌آیند. به بیان دیگر پیدایش ارواح از بخش‌های لطیف بخارگونه اخلاط است (در حالی که اعضا از بخش‌های فشرده یا متکاثف بوجود می‌آیند). » (چاپ هجدهم، صفحه ۴۶)

اعجاز علمی این یک پاراگراف همانا گنجاندن این همه شبه علم و ادعای خلاف و گزاف در فقط چند جمله است.

نخست آن که اخلاط اصولا خود شبه‌علم‌اند. بقراط و جالینوس به اشتباه با دیدن اجزای خون بعد از انعقاد، خیال می‌کردند که چهار خلط در بدن وجود دارد. این نظریه امروزه منسوخ است و به تاریخ و شبه‌علم تعلق دارد. هیچ کس نمی‌تواند یک قطره سودا یا بلغم را چنان که اهالی طب سنتی باور دارند در بدن انسان نشان دهد. خون و صفرا را هم اینان به کل خلاف علم تعبیر و تفسیر می‌کنند.

حالا آمده‌اند بر روی این سنگ کج، این دیوار کج را بالا رفته‌اند که اعضای بدن، یعنی قلب و کبد و کلیه و استخوان و .... از تراکم یا به قول آقایان از تکاثف همین اخلاط پدید آمده‌اند!!!! ارواح هم که خود برساخته خیالی دیگری هستند (که البته با روح غیرمادی که در ادیان مطرح می‌شود فرق دارد)، از تلاطف این اخلاط حاصل می‌شوند!! 

چرا؟ بر چه مبنا؟ خوب چون دو هزار سال قبل در کتاب‌های قدما نوشته شده و در قرون وسطا هم تکرار و رونویسی شده است. دلیل و شاهد و سند علمی‌اش کو؟؟ نداریم! البته داریم می‌سازیم ولی هنوز نتوانسته‌ایم!! (پاسخ درست: خوب اگر این‌ها را نگوییم، چگونه ادعا کنیم که یک طب متمایز و جداگانه داریم؟)

حالا سوال فروتنانه من این است:

بگذریم از شیادان و فریبکارانی چون روازاده و خیراندیش.

شما بزرگواران که پزشک هستید و در دانشگاه تدریس می‌کنید و پی اچ دی می‌دهید. اگر دانش پزشکی‌تان شما را واندارد که  چنین آناتومی و فیزیولوژی خیالی و شبه‌علمی و بی‌بنیانی را به مخاطبان خود تحویل ندهید، دیگر کجا می‌توان امید داشت که پزشک بودن شما را از جفا و ناروزدن به علم و تحقیق بازدارد؟

مشخصه‌های شبه علم...
ما را در سایت مشخصه‌های شبه علم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : medicalscience بازدید : 217 تاريخ : دوشنبه 7 مرداد 1398 ساعت: 13:04