ورود طب سنتی به بیمارستان‌ها دست‌آوردی درخور دولت رئیسی – به عنوان پیشتاز قضاوت سنتی - است

ساخت وبلاگ

مصاحبه‌‌ای ازمدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود. خانم مدیرکل در این مصاحبه می‌گوید:

«رئیس جمهور اسلامی در افتتاح چند بیمارستان از جمله کلینیک مهدی گفته‌اند که طب سنتی'>سنتی به بیمارستان‌ها ورود پیدا کند.

این یعنی از طبابت و مشاوره متخصصان و «افراد مورد تایید» طب سنتی در بیمارستان‌ها استفاده شود.

در حال حاضر ۵۰۰ متخصص طب سنتی داریم که فارغ‌التحصیل شده‌اند و همین تعداد هم در حال تحصیل‌اند. »

پرسش این‌جاست که این خدمات و مشاوره‌های طب سنتی که قرار است در بیمارستان‌ها عرضه شوند کدامند؟

چه گلی قرار است به سر بیماران این بیمارستان‌ها زده شود؟ بیمارانی که همین الآن هم با کمبودهای جدی دارو و تجهیزات پزشکی و ضعف مدیریتی نظام سلامت دست و پنجه نرم می‌کنند.

طب سنتی حدود پانزده سال پیش شروع کرد به پهن کردن بساطش در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور. با حمایت گشاده‌دستانه‌ی دولت احمدی نژاد، بودجه‌های فراوانی به تاسیس و گسترش مراکز طب سنتی اختصاص یافت: اول دپارتمان‌های آموزشی، بعد هم مراکز تحقیقاتی و دانشکده‌ها و مراکز درمانی تحت نام سلامتکده و غیره و غیره. حجم انبوهی از پول بخش سلامت صرف رشد این مراکز شد.

در ابتدا ادعا می‌کردند که: داروها و درمان‌های معجز‌آسایی در طب سنتی ایرانی – یعنی در کتاب‌های قدیمی و قرون وسطایی ایشان – هست که اگر رویشان تحقیق کنیم و به دنیا معرفی کنیم، همه را شگفت زده خواهد کرد!

بعد از پانزده سال کار و ادعا و صرف بودجه کلان و حمایت بی‌دریغ سیاسی، حاصل کار ایشان در عمل چیست؟

یک کلمه: هیچ

بله، صدها پایان نامه نوشته‌اند – بالاخره هر فارغ‌التحصیل یک پایان نامه لازم دارد، هزاران پژوهش – اکثر قریب به اتفاق ضعیف و مغلوط – انجام داده‌اند، و صدها مقاله – اکثرا ضعیف و مخدوش – منتشر کرده ‌اند. اثرات صدها گیاه و ترکیب گیاهی رابررسی کرده‌اند و گاهی فایده‌ای (؟!) هم پیدا کرده اند.

اما و هزار اما: از پی پانزده سال و صرف میلیون‌ها بودجه، هنوز یک دارو، حتی یک دارو، را نتوانسته‌اند به دنیا عرضه کنند که در درمان یک بیماری جدی از معادل رایج و علمی آن برتر باشد و جایگزین آن شده باشد!

این بی‌بضاعتی برای یک رشته با این همه عده و ادعا حیرت آور و عبرت آموز است!

البته به جای پژوهش جدی، به کار ساده‌تر و پرسودتر روی آورده‌ند: تاسیس مراکز درمانی یا ورود به مراکز درمانی به عنوان طب مکمل ایرانی و طبابت بر اساس نظریه‌های منسوخ قرون وسطایی مزاجی و طبایعی و سرکسیه کردن بیمارانی که اغلب برای درمان و حتی غذای ضروری خودشان بودجه کافی ندارند!

این نفوذ تدریجی که حالا کارش به بیمارستان‌ها کشیده است، تنها به یک علت انجام شده است:

آن علت به هیچ وجه کارآمدی و اثربخشی نیست. ناکارآمدتر و بی‌‌اثرتر از درمان‌های این افراد، شاید فقط خودشان و طب اسلامی و هومیوپاتی باشند!

بلکه فقط و فقط به ضرب و زور لابی گری و رانت قدرت سیاسی است.

حمایت بی‌دریغ رهبر و دولت‌‌های جمهوری اسلامی از اینان با این توهم و هذیان که این طب، ایرانی و اسلامی است و جلوی طب غربی درمی‌اید، باعث شده است که طب مسما به ایرانی چنین کر و فری پیدا کند و بساطش را در مراکز نگون‌بخت دانشگاهی بر پا کند و بودجه کلان بگیرد و دانشجوهای بیچاره‌ای را از دانشکده پزشکی به پای درس علوم منسوخ قرون وسطایی بکشاند و ایشان را مجبور کند که برای امرار معاش، این خرافات و خزعبلات را به عنوان درمان به بیماران نگون‌بخت‌تر از خودشان بفروشند!

حالا فردای روز در کلینیک مهدی، لابد متخصص قلب و عروق یا جراح اعصاب باید برای بیمارشان درخواست «مشاوره طب سنتی» کنند. بعد حکیم باشی تربیت شده طب سنتی بیاید و برای متخصص قلب توضیح دهد که اختلال ریتم قلب بیمار به دلیل مزاج گرم اوست و باید از خوردن خرما و زنجبیل خودداری کند.

کلینیک مهدی در زمین‌های بیمارستانی تاسیس شده است که پیش‌ترها بیمارستان پهلوی نام داشت و بعد هزارتختخوابی نام گرفت. تاسیس بیمارستانی به این بزرگی درسال ۱۳۱۵ شمسی برای پایتختی که هنوز کوچک و کم جمعیت بود، نشان از آینده نگری و افق دید مدیران آن زمان داشت. مهم این که در اطراف بیمارستان، باغی در نظر گرفته شد که درختان کهنسال آن به بیمارستان طراوت و هویت و آرامش می‌دادند. تا دهه‌ها همان بیمارستان ستون فقرات خدمات درمانی دولتی در تهران بود که روز به روز شلوغ‌تر و دود‌آلودتر شده بود و آن باغ واحه‌ای بود در کویر دود و سیمان تهران.

وزارت بهداشت جمهوری اسلامی برای ساخت بنای مهدی کلینیک، آن درختان تنومند و زیبا را قطع کرد. حالا بنای بی‌هویت مهدی کلینیک چشم را می‌خراشد. در داخل این بنا، البته کاملا متناسب و درخور دولت آقای ٰرئیسی است که طب سنتی ورزیده شود. درست مانند همان «قضاوت سنتی» که ایشان سال‌ها پیش در قوه‌ی قضائیه ورزیدند.

نسبت آن قضاوت با عدالت، درست نسبت همین طب است با سلامت.

دکتر کیارش آرامش

+ نوشته شده در چهارشنبه بیست و یکم تیر ۱۴۰۲ ساعت 22:43 توسط کیارش آرامش  | 

مشخصه‌های شبه علم...
ما را در سایت مشخصه‌های شبه علم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : medicalscience بازدید : 39 تاريخ : چهارشنبه 11 مرداد 1402 ساعت: 17:56